ZAKAJ NAJ ZJUTRAJ ZGODAJ VSTANEM, KAJ NAJ DELAM TAKRAT

ZAKAJ NAJ ZJUTRAJ ZGODAJ VSTANEM, KAJ NAJ DELAM TAKRAT

Enkrat sem gledala eno komedijo, ko se je neki gospod vsako jutro zbujal v isti dan, naslova se ne spomnim, sem se pa včasih tudi jaz počutila tako. Vsak dan ista pesem. Zjutraj sem vstala, porihtala otroka, zajtrk, delo v dajadaja, kosilo, sprehod, perilo, pospravljanje, večerja in spat. In tako sem se vrtela v krogu, ki je postal neke vrste spirala, ki me je vlekla vedno nižje k tlom.

Dokler nisem nekega dne odkrila skrite urice v mojem dnevu. Ves čas se je skrivala, jaz pa je nisem opazila. Res je, moja ura, čisto moja, se je skrivala v jutru. V zgodnjem jutru, ko vsi in vse še spi. Ko ni še nikjer nikogar, ko vem, da me ne bo nihče poklical in nihče nič želel od mene.

Moja jutranja urica ni namenjena pospravljanju in kuhanju, temveč jo namenim sebi. Dane na primer sem takoj zjutraj dobre pol ure telovadila, med tem mi je moj dragi mož Boštjan pripravil najboljšo kavico za dobro jutro, katere recept sva našla včeraj zvečer. On je počasi odšel od doma, jaz pa v kopalnico.

Torkova in petkova jutra so res namenjena mojemu javljanju v živo na Facebook strani dajadaja in pisanju bloga za najboljši radio Primorski val, ampak jaz v tem uživam. Na ta dva dneva ponavadi prestavim branje in pisanje dnevnika ali pa to naredim v nekaj minutah. Bistvo mi je, da vse delam v svojem tempu in tisto, kar rada delam.

In če bi se radi preizkusili v jutranjem vstajanju in če bi radi da vas v tem še kdo spodbuja, se lahko pridružite zaprti FB skupinici Dan se po jutru pozna – spreminjamo navade, le sporočilo mi pošljite in vas z veseljem dodam.

In ko končate z jutranjo rutino, ne pozabite preveriti, kaj novega in lepega se nahaja na naših dobro založenih spletnih policah v spletni trgovini dajadaja.si.