KAKŠNA NAJ BO ŠOLSKA TORBA?

KAKŠNA NAJ BO ŠOLSKA TORBA?

KAKŠNA NAJ BO ŠOLSKA TORBA?

Doma sem kar nekaj časa raziskovala, kakšna naj bo šolska torba, da bo primerna za otroka, ki vstopa v prvi razred. Otroci imajo svoj okus in prav je, da je torba otroku všeč, se pa zgodi, da morda torbe z njegovim najljubšim risanim junakom niso najbolj primerne. Morda je rešitev v tem, da ima tak motiv na peresnici, zvezkih, vrečki za športno opremo.

Teža in oblika šolske torbe sta zelo pomembni

Polna šolska torba naj ne bi presegala 10 odstotkov otrokove teže, največ 15. Zato je dobro izbrati torbo, ki je že v osnovi lahka. Hrbet naj bo anatomsko oblikovan, naramnice pa široke in udobne. Seveda morajo biti nastavljive po dolžini. V Zvezi potrošnikov Slovenije priporočajo izbiro torbe, ki ustreza šolarjevi telesni zgradbi in potrebam. Velikost torbe naj bo sorazmerna z njegovo velikostjo, dolžino in širino hrbtišča. Dobre torbe imajo naramnici povezani s pasovoma, enim v višini prsi in drugim v višini trebuha, ki poskrbita za dobro prileganje telesu. Na ta način se teža enakomerneje porazdeli, kar razbremeni hrbtenico, pasovi pa tudi preprečijo "udarjanje" torbe ob hrbet.

Torba za najmlajše

Torba za najmlajše mora biti opremljena z odsevnimi trakovi, t. i. mačjimi očesi, da je otrok bolj viden v mraku in slabem vremenu. Trakovi na torbi naj bodo speljani tako, da bo otrok viden z vseh strani. Tudi torba naj ima pasove živih barv, fluorescentno rumene ali oranžne, ki prispevajo k boljši vidnosti podnevi.

Kam po šolsko torbo in vsa ostala oblačila za v šolo?

Ne le za torbo, pač pa tudi za ostala oblačila, ki jih vaš otrok potrebuje za v šolo, lahko pokukate tudi v našo spletno trgovino dajadaja.si. Prijazno vabljeni.