KAKO ODSTRANIMO 5 NAJPOGOSTEJŠIH MADEŽEV

KAKO ODSTRANIMO 5 NAJPOGOSTEJŠIH MADEŽEV

Brez strahu, vse se da rešiti

Ko se popacamo mi ali pa otrok, no, ali pa vaša boljša polovica, najprej iščemo po torbici kakšen robček, da se obrišemo. Tudi jaz. Nazadnje mi je prva pod roko prišla pralna maska. Pač naredimo kar lahko v tistem trenutku. In ko pridemo domov je najslabše, da ta kos oblačila preprosto odvržemo v koš z umazanim perilom, da tam počaka do pranja.

To je idealno za madež, da pusti trajno sled, malo manj pa za nas, ki si tega ne želimo. Priznam, da še sedaj včasih sama naredim tako, a mi je potem vedno žal.

Še preden pa se lotimo madežev, pa vam povem en preprost trik, ki skoraj vedno deluje, če je madež svež.

Hladna voda. Ja, oblačilo namočimo v hladno vodo in ga tam pozabimo par dni, dokler ne pride na vrsto za pranje. Ker pa vsega tudi hladna voda ne odstrani, pa si poglejmo kako si bomo pomagali pri madežih s krvjo, kavo, sladoledom, borovnicami in rdečim vinom

Kri

je zelo enostavno odstraniti. Tudi če je že zasušena. Oblačilo namočimo v hladno vodo, malo podrgnemo in pustimo čez noč. Če pa je madež svež, pa bomo to lahko naredili že pod tekočo vodo, pod katero bomo madež podrgnili.

Kava

je bila pred leti meni še največji izziv. Saj sem se uspela v službi že s prvo jutranjo kavo cela politi po snežno belem kompletku. Takrat me je kava res prebudila :) Tudi pri svežem madežu kave najbolje deluje hladna voda, ali pa radenska, če se vam to zgodi v kakšnem lokalu. Drugače pa je kis odlična rešitev. Po madežu polijte kis in pustite delovati čez noč, nato pa dajte oblačilo prati. Madež bi moral izginiti.

Sladoled

odstranimo tako, da oblačilo namočimo v slani vod, seveda zopet hladni in pustimo čez noč, potem pa operemo.

Borovnice

pravijo, da pomaga, če oblačilo namočimo v pinjenec. Jaz tega še nisem probala. Je pa pri meni delovalo, ko sem madež pokapala z limoninim sokom.

Rdeče vino

no, za ta nasvet me je prosila prijateljica, ko sva debatirali o današnji temi. Sama te izkušnje nimam, sem pa prebrala, da madež posujemo s soljo, pustimo delovati, zdrgnemo z vrelim limoninim sokom in izperemo.

Verjamem, da so vam bili ti nasveti koristni. In tako v naši spletni ponudbi na dajadaja.si najdete le brezhibna oblačila, takšna, da se boste v njih res odlično počutili in ne pozabite, le po en kos je na zalogi,  ne zamudite svojega najljubšega.