Kako prepričati otroka

Verjetno ste se že znašli v situaciji, ko je bilo nekaj treba postoriti, kam iti, na drugi strani pa kriki, joki, stoki.

Kaj naredimo pri nas.

Če se nočeta obleči za ven in želita bosa in brez jaknic ven, ju peljem takšna. Sama ugotovita, da je hladno in se brez težav oblečeta. No, le jaz grem kot mula natovorjena po stopnicah.

Če ne pospravita igrač, jima dam jasna navodila, kocke v škatlo, avtomobilčke v košaro. Če še ne gre, jima navijem budilko in jima pokažem, do kdaj imata čas za pospravljanje. Vedno je vsaj pol ure. Če pa je vse skupaj pospremljeno z vsemi mogočimi zvoki, pa jima predlagam, da to naredimo skupaj. Pri tem upam, da ne bom bosa stopila na kako lego kocko, ni prijetno, verjemite.

Če jima ni do hrane, ju ne silim. Ampak do naslednjega obroka je le sadje in brez razvajanja s kakšnim sladoledom in piškotkom. Ponavadi jima naslednji obrok tekne brez težav.

Veliko lažje pa je vedno, v vsaki situaciji, če jima prej povem, kam gremo, kaj bomo delali, sploh, če so to predvidljivi dogodki. Če vesta kaj sledi, ni težav. Tudi z nami je isto, če smo pripravljeni, gre vse lažje.

Ja, tudi mi smo čisto navadna družina, z otrokoma, ki jasno kažeta svojo voljo.

Zunaj pa že vse diši po snegu, v otroški komisijski trgovini smo pripravljeni in če vi še niste, nas lahko obiščete na www.dajadaja.si ali pa v Gorenji Kanomlji.