KAKO V MANJ ČASA NAREDITI VEČ STVARI

KAKO V MANJ ČASA NAREDITI VEČ STVARI

Mojster: Nabrusi žago, boš lažje žagal.

Vajenec: Nimam časa, imam veliko za razžagati.

Kolikokrat se znajdemo v situaciji, ko se znajdemo med nešteto opravili, skačemo sem in tja in na koncu nimamo prav kaj pokazati. In namesto da bi sedli za nekaj minut in si organizirali čas in določili prioritet, hitimo kot nori skozi dan.

In ko imamo na grbi vsega in še več, vedno najdemo še kaj. Kar naenkrat nas začne motiti še tisti nepospravljen predal, še tisto nepomito okno, pa čeprav je to že mesece isto.

Časa je dovolj

Si predstavljate, da imate za vse dovolj časa, da imate stvari postorjene, da vas nič ne preganja. Ja, je mogoče. In še čisto enostavno je. Le načrtovati je potrebno. Najprej najnujnejše, potem tisto malo manj nujno, nepomito okno in razmetan predal pa lahko še malo počakata. In res je, kot pravijo, da je najbolje živo žabo zjutraj pojesti. Se pravi, da najprej naredimo tisto, s čimer odlašamo in odlašamo, čeprav nas roki že priganjajo. Pa naj bo to projekt v službi, prijavnica za otroka, zvečer vzeto meso iz skrinje za jutrišnje kosilo. Sami najbolj veste, kaj vas najbolj moti in česa se najtežje lotite.

5, 4,3, 2, 1, akcija

In ko ste si enkrat zapisali svoje dnevne prioritete na list, potem sledi ukrepanje, akcija. Najbolje je, da ko se spomnite, da morate nekaj narediti, ne odlašate. Štejte 5, 4, 3, 2, 1 in se lotite. Ker po 5ih sekundah bodo vaši možgani že našli izgovore, zakaj ne. In ko boste prišli popoldne domov iz službe, le vzemite list papirja in si tudi za doma zapišite le tiste najnujnejše stvari, ki vas čakajo.

Kaj pa otroci

Z malo dobre volje in malo spodbude pa bodo tudi otroci radi sodelovali. Mi imamo doma kar sestanek za jedilno mizo, kjer družinsko planiramo dan. Včasih nam še celo zvečer uspe izrisati okvir naslednjega dne. Pa srečno pri planiranju.

In ne pozabite si vzeti 5 minut, da preverite, kaj je novega na naših spletnih policah. Do jutri imate s kodo JESEN še brezplačno poštnino pri nakupu vsaj 3 izdelkov. Veselo klikanje vam želim.