ZAKAJ SEM DANES OBLEKLA SVOJO NAJLJUBŠO MAJČKO IN JOPICO

ZAKAJ SEM DANES OBLEKLA SVOJO NAJLJUBŠO MAJČKO IN JOPICO

Za mene so jutra sveta, jutra so tako mirna, tako polna svežine in jaz jih že nekaj časa pridno izkoriščam za sebe.

Ko zjutraj vstanem, po navadi je to med 4 in 5, najprej spijem dva kozarca mlačne vode, prav čutim, kako jo telo potrebuje. Nato skočim pod tuš in se oblečem. Danes sem oblekla svojo najljubšo majčko, ki sem jo imela oblečeno na otroškem bazarju. Ne vem, zakaj sem jo šparala v omari. Oblekla sem tudi jopico, ki je možu najbolj všeč. Posušila sem si lase in z makeupom malo osvežila obraz. Pogledala sem se v ogledalo in se zadovoljno nasmehnila sama sebi.

Naredila sem kratek jutranji sprehod po svežem zraku ob spremljavi ptičjega petja in hkrati posnela FB live, morda koga premamim v sveže jutro.

Ja, moje drage mamice, jaz zjutraj najdem svoj mir in minute za sebe, ko še vsi spijo. Zakaj to pišem? Ker vem, da se je marsikatera znašla v stiski doma z otroci. V dnevu preprosto ni več časa za sebe, zvečer pa, vsaj jaz, padem v posteljo.

Ujemite svojo urico zjutraj, naredite nekaj, kar vas razveseljuje. Oblecite svoje najljubše oblačilo. Morda pojdite na kratek sprehod, morda le sedite s skodelico kave in jo v tišini srebajte in izklopite misli. Vas iz police vabo knjiga? Vzemite jo v roke. Imate polno skrbi? Vzemite list papirja in pišite, pišite, dajte ven iz sebe.

Ujemite urico miru le za sebe. Začutite sebe. V teh negotovih dneh je to za mene neprecenljivo, verjamem, da tudi za vas.