LE MAMA SEM, KRVAVA POD KOŽO

Toliko namigov, nasvetov, kot jih dobi mama, ne verjamem da jih še kdo. Brez da prosiš zanje, jih slišiš.

No, v včerajšnjem kričavem dnevu, ko niti na pregled pri zdravniku nisem mogla sama, ko nas je skoraj na vsakem koraku neskončno dolgega dneva, spremljal jok enega ali pa drugega otroka, vmes kakšna glasna moja beseda, sem uspela slišati: »Včasih smo otroci dobili kakšno čez rit, metoda palčka korenček je bila uspešna, smo vsaj vedeli da sledi kazen, če kaj ne bo prav.« Ja, časi se spreminjajo, otrok se ne tepe več.

Otroka ves dan nista imela niti urice časa za igro, sto in en opravek smo imeli in zvečer je bilo moje potrpljenje že krepko v minusu. A smo uspeli preživeti dan, z veliko joka in nekaj kričanja na obeh straneh. Pa vendar smo se zvečer vsi skupaj stiskali, preden smo zaspali, tako kot vsak večer. Se tiščali skupaj, tako kot vsako noč.

Danes je nov dan, tako kot vsak, bo verjetno poln novih dogodivščin in izzivov. Močno pa razmišljam o majici z napisom »Hvala, ne potrebujem vašega nasveta«. Še kdo morda?

Mamice, če pa vas vleče k nakupovanju, nujnem ali malo manj nujnem, vas vabim v našo spletno otroško komisijsko trgovino www.dajadaja.si ali pa v naše skladišče v Gorenjo Kanomljo, le prej nas pokličite.