MAKSIMALNO DOBER DAN

MAKSIMALNO DOBER DAN

Vse je stvar odločitve

Veste kaj sem se danes odločila ob poslušanju Primorskega vala? Da je danes maksimalno dober dan. Vas zanima kako ga bom naredila, maksimalnega?

1. Objela in objemala bom svoje najdražje. Dotik zdravi. Če nimate nikogar ob sebi, objemite žival, mačko, psa, konja… Če nimate živali, objemite drevo, objemite nekaj živega.

2. Svojim dragim bom povedala, da jih imam neizmerno rada, do lune in nazaj. Pri tem ne bom pozabila na sebe.

3. Smejala se bom, smejala se bom na ves glas, naj se me sliši na Oblakov vrh. Če ne bo šlo drugače, se bomo pa z otrokoma žgečkali in rebra šteli.

4. Poklicala bom starše, tako kot vsak dan. Le da bom tokrat sedela pri miru in se le pogovarjala in ne mislila kaj me še čaka čez dan. Če ni nikogar, s katerim bi poklepetali, pripovedujte pticam, tako lepo že žvrgolijo.

5. Plesala bom in pela. Morda pa se bo kdo nasmejal mojim smešnim gibom in poskusom oponašanja operne pevke. Verjetno se bosta otroka držala za glavo, morda pa se mi pridružita.

6. Poslušala bom Primorski val, vse, razen poročil.

Živite za danes

Danes bom živela za danes. Kar je bilo včeraj je mimo, kaj bo jutri se ne ve. Vem le, da je danes maksimalno dober dan. Ker največja umetnost je narediti iz tistega kar trenutno imamo, največ.

Potrudite se, splača se za maksimalno dober dan. In ko boste zvečer z nasmeškom na ustih legli v posteljo, si le zašepetajte: »Za mano je maksimalno dober dan, ponovim ga tudi jutri.«

Želim vam čudovite praznike, naj bodo maksimalni.