ČUDEŽNA MOČ NASMEŠKA

ČUDEŽNA MOČ NASMEŠKA

Ste se kdaj na ulici poskusili nasmehniti čistemu neznancu. Kar tako, brez razloga. Jaz to velikokrat naredim in skoraj vedno dobim nasmeh nazaj.

Ste se kdaj pogovarjali po telefonu s kom, ki je imel nasmešek na ustih, pa ste to le čutili, brez da bi videli. Zagotavljam vam, da se to čuti in toplo priporočam pogovore po telefonu z nasmeškom na obrazu.

Se kdaj zjutraj pogledate v ogledalo in se nasmehnete sami sebi? Jaz to velikokrat naredim in priznam, da mi je nasmejan obraz veliko bolj simpatičen kot tisti skremžen zaspan. Ste kdaj, namesto, da bi se ujezili na otroka, k njemu pristopili z nasmeškom in poskusili situacijo obrniti na šalo, pa četudi gre za razbito najljubšo vazo ali spuljene rože iz gredice. No, jaz se to trudim že nekaj časa in priznam, da je učinek boljši in tudi za otroka bolj poučen, če pristopim z nasmeškom, kot z razkurjenim obrazom. To, da prej 3x globoko vdihnem, ni zanemarljiv podatek.

Nasmešek deluje vedno in povsod. Je nalezljiv, bolj kot zehanje. In tako, brez posebnega razloga, razglašam ta vikend za vikend nasmeškov. In ne pozabite si ga pokloniti tudi samo sebi. Najlepši je tisti jutranji, s skuštrano glavo in odtisom blazine na licu.

In draga ekipa Primorskega vala, hvala, da ste z nami z nasmeškom na licih.