PIŠIMO NA ROKO

Kdaj ste nazadnje dobili pismo? Ali pa prisrčno sporočilo, napisano na roko? Ja, res je, tega ne dobimo prav pogosto. In vidim, da nekaterim mojim strankam veliko pomeni kratko, na roko napisano sporočile, ki ga dobijo v paketu. Sporočila sem pričela v pakete dodajati čisto spontano, izkazalo pa se je, da so ljudje zelo hvaležni za bolj oseben pristop. In ker sem bolj »firbčne sorte«, sem malo raziskala kaj pravijo v društvu Radi pišemo na roko.

Pisanje na roko zagotavlja:

- Boljši spomin.

- Ustvarjanje več idej.

- Dolgotrajnejšo pozornost.

- Celovitejše delovanje možganov.

- Izražanje spoštovanja in naklonjenosti.

- Izboljšanje finih motoričnih sposobnosti.

- Ohranjanje možganov v dobro formi, ko smo starejši.

Torej, spodbujajmo naše otroke da pišejo, če ne prijateljem, pa babici, teti, noni, dedku. Sama sem odraščala v časih, ko smo nestrpno čakali poštarja, da prinese pismo prijateljice ali pa srednješolske simpatije. Lepo je pisati in lepo je čakati poštarja. Izredno lepo je bilo v knjigarni izbirati papir in kuverte. In če ste začutili le majhno navdušenje nad pisanjem na roko, vzemite prvi kos papirja, ki vam pade pod roko in napišite nekaj besed prvi osebi, na katero se spomnite.

V dajadaja pa nam vseeno ni treba ročno pisati naročil, kaj potrebujete, to lahko naredite z nekaj kliki v naši spletni trgovini dajadaja.si.