PRAZNIKI SO PRED VRATI, KAJ PA ZDAJ

PRAZNIKI SO PRED VRATI, KAJ PA ZDAJ

Ja, bliža se Velika noč, največji krščanski praznik. Za našo družino pa dan v letu, ko smo se na velikonočno nedeljo vsi skupaj zbrali pri zajtrku. Tako je že vseh 46 let, kar sem jaz na svetu.

Letos pa ne bo tako, ostajamo doma, vsak na svojem domu. Sestra z družino čez mejo, jaz z družino na Idrijskem in moja starša na Gorenjskem. Vsake toliko mi postane hudo, ker mi ta dan res zelo veliko pomeni, a ko dobro pomislim, je le dan, le ena nedelja. Mojima staršema sem že povedala, da velikonočni zajtrk ostane, pa četudi ga bomo imeli maja ali pa junija. Te naše družinske tradicije preprosto ne dam.

In ker na srečo pošta dela, bomo z otrokoma naredili presenečenje za dedka in babico. Naredili bomo nekaj okraskov iz papirja, jih lepo zapakirali v majhno škatlico in jih poslali na Gorenjsko. Danes bom otrokoma pri barvanju  priskočila na pomoč, saj jima je včeraj malo volje zmanjkalo.

Torej, če je še komu hudo zaradi velikonočnih običajev, ne dajte se motiti. Še veliko nedelj bo, bomo pa takali pirhe in jedli potico kak mesec kasneje.

Pozitiva velja, optimizem ne popusti.

Ker pa so pred vrati topli dnevi, vas prijazno vabim v našo prenovljeno spletno komisijsko trgovino dajadaja.si, kjer se za male in velike veliko lepega dobi.