VELIKONOČNI PRAZNIKI

Za nekoga verski praznik, za nekoga le podaljšan vikend, mislim pa da nas vse povezujejo pirhi in potička.

Pri nas doma praznujemo veliko noč tako, kot so nas naučili že prastari starši. Na veliki petek je strogi post in ne uživamo mesa. Na ta dan navadno spečemo potico in barvamo pirhe. Na velikonočno soboto nesemo košarico z dobrotami k žegnu oz. blagoslovu. Obvezno mora biti le ta prekrita z najlepšim prtičkom, kar jih premoremo doma in seveda sveže zlikanim. V košarici morajo biti rdeči pirhi, hren, potica, jajca, cvetje in kruh.

Vse te dobrote počakajo na naslednji dan, na velikonočno nedeljo. Na ta dan gre moja mami v cerkev, z očetom in sestro pa pripravimo zajtrk. Ko pride mami od maše, vsi skupaj sedemo za mizo in vsak dobi košček blagoslovljenih dobrot in seveda še repete po vrhu.

Meni Velika noč pomeni dan, ko se na Poljšici, pri starših zberemo vsi, sestra in jaz z družino. Ko skupaj sedemo za mizo in pojemo. Kljub polni hiši je to miren dan, poln otroškega vrveža v znamenju takanja pirhov. Za mene je to najlepša nedelja v letu.

Naredite si lepe praznike in podaljšan vikend. Ne bo jih prav veliko v tem letu.

Naše skladišče v Gorenji Kanomlji pa bo od petka do torka zaprto. Ampak spletna trgovina www.dajadaja.si pa ne počiva, tam nas lahko obiščete prav vsak dan, podnevi in ponoči.