Moj svet, čist planet, z Mojco Brnik na čelu, V mesecu aprilu v okviru Dneva za spremembe izmenjavo organizirali že prvo soboto v mesecu. Sodelovali pa bomo tudi mi, dajadaja, ter dogodek popestrili z izmenjavo za najmlajše.

Takole prijazno nas in vas vabi Mojca Brnik.

Dobimo se jutri, 6.4.2019 od 14h do 17h, v Solkanu v pritličju Krajevne skupnosti, na naslovu Trg J.Srebrniča 7. Širšo javnost bomo ozaveščali o problematiki hitre mode, smetenja, onesnaževanja voda ter izkoriščanja mlade delovne sile v nehumanih pogojih. Izmenjava oblačil, knjig, dodatkov, igrač in vsega lepega se v Novi Gorici odvija že kar redno, vsako tretjo soboto v mesecu. Ker je dogodek primeren za celo družino, vedno priredimo še kakšno delavnico ponovne rabe.

Tokrat bo Zavod LEpi CAjti prevzel delavnico. Pokazali bomo kaj narediti z oblačili, ki niso več nosljiva, saj je smetenje z oblačili postal zelo velik problem. Pridružili se nam bodo tudi prostovoljci ŠENT-a, ki nam nudijo svoj prostor.

Kot vedno pa so zaželjeni še drugi prostovoljci ter prispevek v podporo našemu delu. Ker nam je dogodek izmenjevanja pri srcu, ker je z nami vedno lepo in ker delamo družbeno in okoljsko koristno delo, vas prosimo, da nam pokažete, da vam ni vseeno za naš trud. Želeli bi najti prostor s skladiščem, kjer bi lahko redno izvajali izmenjave ter delavnice ponovne rabe.

Prosili bi za vašo pobudo s podpisom, ki jo pošljete na info@cistplanet.si ali idejo, če veste za kakšen primeren prostor. Verjamemo, da nam skupaj lahko uspe, ker delamo dobro in se nam bo dobro povrnilo.