Na praznik, Dan državnosti, so prišle težko pričakovane počitnice. Končno bo dovolj časa za druženje s prijatelji, za branje kakšne dobre knjige in igranje družabnih iger.

Šolarji in dijaki, izzivam vas, da vsak dan vsaj za tri ure odložite telefon in teh nekaj ur pozabite nanj. Izzivam vas, da ko ste v družbi s prijatelji, ne posvečate pozornosti telefonu, temveč prijateljem.

Postavljam vam izziv ali pa morda neko novo igro. Kdo dalj časa zdrži brez telefona v roki? Končno ste vi sami gospodarji svojih dejanj, zakaj pa si se morali odzvati na vsak pisk in na vsak klic, z izjemo, če vas kličejo starši seveda.

Kaj če bi za spremembo napisali prijateljici ali prijatelju pismo, kaj če bi bilo to poletje v znamenju dopisovanj? Veste kako razburljivo je pričakovati poštarja iz dneva v dan ker veš, da ti bo nekdo poslal pošto.

Zatrdim pa vam, da bodo vaši starši neizmerno veseli in ponosni na vas, če jih bo, ko pridejo iz službe, pričakalo posesano stanovanje in morda nalupljen krompir in očiščena solata.

Pravijo, da če nič ne spremeniš, ne moreš pričakovati, da bo kdajkoli kaj drugače. Bodite face in bodite drugačni, bodite vzgled in spodbuda. Brez telefona, ko ste v družbi in morda vas bo kdo posnemal. Velja poskusiti.

Dragi šolarji, uživajte počitnice.