To soboto smo si privoščili izlet do jezera na Bledu. Verjamem da si marsikdo sedaj misli: »Pa ja ne v tej vročini in gneči«. No, vročini in gneči se zlahka izognete. Iz Idrije smo krenili ob 6ih zjutraj.

Na Bledu smo pod krošnjo drevesa na železniški postaji, na brezplačnem praznem parkirišču parkirali že malo pred pol osmo. In res je pravo razkošje parkirati v senci, da avto ni razbeljen, ko sedeš vanj. Prav tako je bilo na obali. Poleg nas je bil tam le še en starejši par. Razkomotili smo se pod drevesom, ki nam je nudil gosto senco, ko je sonce postalo žgoče. Jezero je imelo 25 stopinj in res prijetno se je bilo osvežiti v njem. Kot Gorenjka pravim, da se poleti da doživeti čudoviti Bled, le zgodaj je treba biti tam.

Gneči smo se umaknili ob 11ih. Prej prazna obala je bila že polna kopalcev in direndaja. In tudi prej prazno parkirišče je bilo polno do zadnjega kotička. Pot nas je zanesla še v Radovljico na čevapčiče ter seveda tudi do dedka in babice. Pravijo da je rana ura zlata ura. Res je, le zvečer je treba malo prej v posteljo, da se zjutraj lažje vstane.

Da pa bodo poletni dnevi udobni v poletnih oblačilih, pa le kliknite www.dajadaja.si. Po noro ugodnih cenah boste oblekli vašega malčka, pa še za izlet na Bled bo ostalo.