Narava nam skozi vse leto ponuja številne dobrote. Na nas samih pa je, da jih znamo pravilno izkoristiti. Sprehod z otroci v bližnjem gozdu ali jasi pa lahko izkoristimo za nabiranje smrekovih vršičkov, ki pa naj ne bodo preveliki. V kombinaciji s sladkorjem nam bodo še kako prav prišli v zimskem času, ko so na pohodu različna obolenja, saj sirup iz smrekovih vršičkov razkužuje dihalne poti in lajša kašelj. Zato takrat, ko imamo težave z kašljem sirup iz smrekovih vršičkov zaužijemo dvakrat dnevno, se pravi, zjutraj in zvečer, po eno veliko žlico.

Kozarec za vlaganje dobro operemo pod tekočo vodo in ga dobro obrišemo. Uporabimo takšnega z navojem, da ga lahko potem dobro zapremo.

Z našo pomočjo lahko kozarec polnijo otroci. Na dno kozarca najprej položimo smrekove vršičke, približno dve pesti, nato dodamo dve do tri zvrhane žlice sladkorja. Postopek ponavljamo.

Med nalaganjem plasti kozarec večkrat pretresemo. Med nalaganjem vršičke oz. plast dobro potlačimo. Ko kozarec napolnimo, plasti vedno končamo z sladkorjem. Kozarec dobro zapremo, ga položimo na okensko polico na sončni strani. Vršički naj se medijo dokler se sladkor popolnoma ne stopi. V tem času kozarec večkrat premešamo. (Vir: oblizniprste.si)

Smrekovi vršički pa niso cenjeni le zaradi svojega zanimivega okusa in blaženja kašlja, ampak so tudi zelo zdravi. Glavni razlog za to je, da vsebujejo veliko vitamina C, ki je znan kot odličen antioksidant. Vitamin C okrepi vaš imunski sistem in poskrbi za nemoten potek številnih procesov v telesu. (Vir: bodieko.si)

Po pomladna in poletna oblačila pa vas vabimo v našo spletno trgovino dajadaja.si. Po predhodnem dogovoru pa nas lahko tudi obiščete v našem skladišču v Gorenji Kanomlji.