Tudi otroški svet je poln čustev. Od žalosti do veselja, od jeze do trme. Pustimo otrokom čutiti in se poskusimo ne jeziti, ko kakšno ušpičijo ali pa že desetič v trgovini prosijo za kakšno stvar. Meni je vedno znova izziv, kako reagirati ob otrokovi trmi in ob jezi.

In tako mi sredi kričanja, mešanice jeze, trme in žalosti moj mali pikec reče: »Veš mami, tudi če sem jezen na tebe, te imam rad.« Zelo pa sem ponosna nanj, ker mi je znal pri štirih letih povedati, zakaj je žalosten in jezen.

Velikokrat slišim, pusti ga, ga bo že minilo. Ali pa dobim kak pogled češ, kaj mu pa dovoliš. No, največkrat se mi kakšna mamica ali pa nona nasmehne, saj verjetno dobro ve, kako je v moji in njegovi koži. In tako sem naletela na krasne karte z naslovom Tvoj čarobni svet, Teje Fidler Makoter. Naj z vami delim tisto misel o trmi, trenutno aktualno pri nas. »Trma se včasih obnese, saj z njo dosežem cilje, še preden čas jih stran odnese. Včasih je prav, da si malo trmast, saj boš tako laže dosegel svoje cilje. Trma ti bo pomagala, da ne boš prehitro obupal. Z malo truda bodo tudi najteže dosegljive češnje kmalu v tvoji roki.«

Pa srečno danes z malimi navihančki, upam da nam bo uspelo teto trmo obrniti otroku v prid. Držim pesti za vse nas.