Več o meni

 

Koristnost in uporabnost rabljenih oblačil pa sem odkrila šele z rojstvom hčerke, ki je kot dojenček imela velike težave s kožo. In tako sem, kot mama, začela raziskovati, kaj vse se dogaja z oblačilom, preden pride do mojega otroka. Spoznala sem, da se kemija prične že na bombažnih poljih, nadaljuje pri obdelavi bombaža, barvanju, fiksiranju barv. In tako z novim oblačilom dobimo še prave male kemijske pošasti.

Ko sem to ugotovila, sem začela razmišljati, kako lahko to rešim. In čisto spontano, ko sem zaradi težav z varstvom in večnemu iskanju rabljenih oblačil, po končani drugi porodniški ostala doma, dobila idejo za otroško komisijsko trgovinico in spomladi, leta 2020, razširila ponudbo tudi na oblačila za odrasle.

In kot je zapisala Ana Maria Mitič: Živimo v času, ko je novo konfekcijo tako enostavno kupiti, kmalu zavreči, hkrati pa še lažje vse, kar se strupenega za tem biznisom dogaja, skriti. Tekstilna industrija uničuje naravo, in najhuje - škodi zdravju otrok!

KAKO JE NASTAL LOGOTIP IN IME


Od rojstva me že spremlja pikapolonica. Imela sem nočno lučko pikapolonico, posteljnino s pikapolonicami, majhno blazino z našitkom pikapolonice. Kot majhna deklica sem jih iskala po travniku, si jo dala na prst. Neštetokrat sem ponovila: »Pikapolonica zleti v nebesa in mi prinesi zlata kolesa.« In moja draga prijateljica je to pikapolonico prav lepo oblikovala v prepoznaven logotip.

In ker sta me moja otroka neštetokrat poklicala namesto mami Daja in če se nisem takoj oglasila, je bilo slišati Dajadaja, je tako nastalo tudi ime naše komisijske trgovine.


LJUBEZEN DO NARAVE


Eno kapljico k čistejšemu okolju lahko prispevam tudi jaz, s svojo second hand trgovino

Sem tudi velika ljubiteljica narave in ni mi vseeno, kaj se dogaja z našim čudovitim planetom. Nisem ljubitelj hitre mode, strmim h kvaliteti in udobju. In vedno rečem, če je oblačilo preživelo enega otroka, bo še enega tudi ali pa še več. In tako s kroženjem oblačil lahko tudi mi vsi skupaj prispevamo k bolj čisti naravi.

Prav tako pa tudi odrasli včasih »prarastemo« ali pa se »skrčimo« in tako ostanejo nenošeni kosi lepih oblačil v omari. Sprejmemo tudi te.

Možnost prispevati k čistejšemu okolju imaš tudi ti. In če nimaš časa sama-a prodati svojih in otroških oblačil, ti lahko pomagam.

Oglasi se mi na info@dajadaja.si ali pa me pokliči na 031 324 553.

Vesela bom tudi tvojih predlogov, želja, pohval in kritik, ker le tako bo dajadaja lahko postala še boljša.

Prijazno te pozdravljam in se veselim, da boš skupaj z mano skrbel-a za ta planet.

Darija