HLADEN IN DEŽEVEN VIKEND

Pred nami je hladen in deževen zaključek prvomajskih počitnic. In če se sprašujete, kaj početi z otroci, niste edini. Meni je veliko lažje, kadar smo zunaj, deževno in hladno vreme pa ni preveč prijetno za celodnevne dogodivščine v naravi.

Takrat jima dopoldan privoščim kakšno risanko po njuni izbiri. Nadvse sta navdušena in vesela, če jih pogledam z njima. Pravzaprav takrat sploh risanka ni več tako aktualna, kot njuno razlaganje, kaj vse se v njen dogaja. Govorita drug čez drugega. In da je vse skupaj še bolj zanimivo, jima izjemoma dovolim zraven pojesti zajtrk kar na kavču.

Lahko tudi naredite zdravo sladico. Če imate doma vsaj 4 že zelo zrele banane, lahko z otroci naredite bananine kroglice. Banane pretlačite z vilico, dodate grobo kokosovo moko, malo kakava v prahu, vse skupaj zmešate in oblikujete kroglice, ki jih povaljate v kokosu.

Mi se radi igramo tudi skrivalnice. Pravzaprav to najbolj obvlada nona. Odrasel se skrije, otroka pa ga iščeta.

Vedno zanimiva otroška igra in že kar pozabljena. Iskanje skritega zaklada je tudi vedno aktualno. Lahko pobarvate 10 malih lisitičev z eno barvo. Na majhen kartonček naredite 4 kvadratke in ga polepšate s kakšno risbico. S pobarvanimi lističi označite pot do skritega zaklada. Na koncu te poti je kartonček s kvadratki in ena bananina kroglica. Ko vam otrok prinese kartonček, mu v en kvadratek narišete srček. Če imate več otrok, pripravite listke za označbo poti v toliko barvah, kot je otrok. Seveda potrebujete tudi toliko kartončkov.

Uživajte še zadnje počitniške dni, v ponedeljek pa zopet veselo v šolo in na delo.

V dajadaja.si, pa so že na voljo tudi oblačila za prihajajoče toplejše dni.