KAJ NAJ POČNEM Z OTROKOM MED POČITNICAMI?

Počasi se bližajo prazniki in prosti dnevi. Otroci bodo doma, ne bo jim treba v šolo in vrtec. Izziv za starše, kako zamotiti otroka.

Pravzaprav otrok ne potrebuje veliko animacije. Morda je to čas, da se otrok sam igra, da sam izbere igro in igrače. Morda mu damo le smernice, kot so sestavljanje kock, oblikovanje plastelina.

Jaz sem se odločila, da bomo letos ustvarjali po kuhinji. Dedku bomo spekli torto, za božič bomo spekli potico, prvi poskus peke piškotov nam ni uspel, zato bomo to ponovili še enkrat ali pa dvakrat.

Če bo vreme zdržalo, bomo veliko zunaj in če bo naša prijazna soseda Nika doma, bomo šli pozdravit kozla Slavkota ter kozice Vesno, Markico in …joj, za tretjo sem pozabila ime.

Zadala sem si, da se ne bom obremenjevala s pospravljanjem in z obiski, kam vse moramo iti. Nič nam ni treba, edina obveznost je, da si naredimo lepe in mirne dni.

Vikend preizkus je pred nami. Globok vdih in izdih, če otroka zgrabi trma in če je treba, ponovimo še petkrat. Želim vam prijeten vikend, po trgovinah za otroškimi oblačil pa ni treba. Nakup lahko opravite kar doma iz naslonjača v spletni trgovini www.dajadaja.si.