KDO SE BOJI ČRNEGA PETKA?

Zapis sem povzela po blogu Ane Marie Mitić, ki je v svojem zapisu zelo lepo opisala vse skupaj. Vabijo nas izložbe z visokimi popusti, vabijo nas reklamna sporočila na spletnih straneh in v spletnih trgovinah. Vse je tako zelo poceni in vse tako zelo lepo zapakirano, da hitro lahko podležemo in si rečemo, »saj je res tako poceni«.

Pa se lahko temu upremo, lahko vse to zaobidemo? Lahko s svojimi nakupi morda komu pomagamo? Jaz pravim da se da. Lahko kupimo od domačega proizvajalce, pridelovalca, prodajalce in s tem pomagamo celi njihovi družini. Predvsem pa, da kupujmo stvari, ki jih resnično potrebujemo. Da se pred nakupom iskreno vprašamo, če res potrebujemo še ene hlače, še eno torbico, otrok še eno igračo.

In ko smo že pri igračah, več boste oz. bomo naredili, če bomo otroku podarili svoj čas. Se podali skupaj na sprehod, na potep.

In če Ana Maria Mitić pravi, da Gorenja Kanomlja ni daleč, bo že držalo. Če pa me želite le spoznati, pa vas vljudno vabim jutri na Barbarin sejem v Idrijo. Se dobimo na Mestnem trgu med 8 in 13 uro.