KO OTROK PROTI KONCU ZIME PRERASTE OBLAČILA

Ponavadi se to zgodi pri nas. Jeseni mi je cela znanost kupiti pravo velikost. Sploh smučarskih hlač. Da niso predolge, ker se potem vlečejo za otrokom, da niso prekratke, ker gre potem sneg za hlačnice.

Ko rešim težavo s hlačami, vsako leto diplomiram pri škorenjcih za v sneg. Da so nepremočljivi, da so dovolj visoki, da so dovolj veliki, saj morajo zdržati celo zimo. In ko diplomiram iz hlač in čevljev, z veseljem delim svoja spoznanja z vami.

In prejšnji teden sem odkrila še eno stvar. Morda kdo med vami to že uporablja. Gamaše za v sneg in dež ter gojzarji z nepremočljivo membrano. Gamaše so odlično preventivno sredstvo za suhe nogice, ko hlače postajajo vse krajše proti pomladi. Kasneje pa jih otrok lahko nosi tudi v deževnih pomladnih dneh. V gojzarjih pa otrok konkretno stopi in se mu nogica ne zvija. Ne drsi in tudi če brcne kak kamen, prstki ne bolijo. Pa še celo leto so uporabni.

Uživajte v zimi in poiščite sneg kje višje, če ga pri vas ni. Držim pesti, da ga bomo še kaj deležni, da bodo otroci uživali v snežnih igrarijah, mi pa skupaj z njimi.