NAŠ SVET, ČIST PLANET

Nekoč je živel nek fantič, ki je z veseljem obrekoval svojega prijatelja. O njem je govoril le slabe stvari, čeprav naj bi bila najboljša prijatelja. Obrekovanje je njegovemu prijatelju prišlo na ušesa. Zelo ga je užalostilo in se je umaknil ter zaprl vase.

Doma je oče fanta, ki je obrekoval opazil, da je njegov sin žalosten. Toliko časa mu je prigovarjal, da mu je le ta povedal, da je obrekoval svojega najboljšega prijatelja in da mu je strašno žal za to.

Oče mu je dejal: "Ko obrekuješ je to tako, kot da bi po nebu razpihal nešteto peresc, gredo na vse strani neba." Lahko se neštetokrat opravičiš, a peresc ne moreš nikoli več poloviti.

Bi šlo, da 24 ur ne rečemo o nikomer nič slabega? Da en sam dan nikogar ne opravljamo? Sprejmete izziv?

Če ne moremo o nekom povedati nič dobrega, tudi slabo ni treba trositi naokrog. Naučimo tega svoje otroke. Naj bo to njihova popotnica v svet odraslih. Z malimi koraki bomo spremenili svet.

V dajadaja pa spreminjamo svet s prodajo prelepih oblačil iz druge roke. Ne podpiramo hitre mode in z našim delovanjem se trudimo ohraniti naš planet čist. Naj tak ostane tudi za generacije naših potomcev.