NAŠ VELIKONOČNI ZAJTRK

Že tradicija je, da na velikonočno nedeljo zajtrkujemo pri dedku in babici. Babica gre k maši, ostali pa pripravimo zajtrk, ki ga družinsko pojemo, ko se babica vrne domov.

In ker ni zajtrka brez pirhov in potice, z otrokoma to dvoje pripravimo skupaj. Z barvanjem pirhov bomo pričeli že danes, potičko pa bomo spekli v soboto. Otroka strašno rada sodelujeta pri takih opravilih, saj več ko je packanja, bolj sta navdušena…no, jaz nad pospravljanjem malo manj. Ampak na koncu je pomembno, da skupaj uživamo.

In če bi radi pirhe pobarvali kar se da naravno, lahko uporabite za rdečo barvo rdečo peso, maline ali ribez, za zeleno špinačo ali pa olupke zelenega jabolka, rumeno vam bo pričaralo korenje. Čebulne liste pa mislim, da že vsi poznamo, le ti jajčka obarvajo s čudovito rjavo barvo.

Pravijo, da te barve niso tako zelo intenzivne, so pa vsekakor bolj naravne. Mi jih bomo letos prvič preizkusili. In če nam barvanje spodleti, imamo še vedno na voljo nalepke. Le te so pri otrocih vedno aktualne, kajne?

Želim vam mirne praznike, naredite si lepe, vzemite si trenutek za sebe in za svoje domače. Naj vam bo barvanje pirhov in peka potice v veselje in naj vam velikonočni zajtrk tekne. Na slišanje zopet v torek.