PRIDE DAN, KO OTROK NI ZASPAN

Saj poznate tisto, ko bi otrok moral spat, pa je polno enih opravkov in manevrov, ter izgovorov. Včeraj je bil pri nas takšen dan. Energije za izvoz, čas za spanje pa se nam je vedno bolj oddaljeval. Pa sem njuno igro spremenila sebi v prid.

Hči je začela oponašati živali, njihovo hojo. Začelo se je s skakanjem zajčka, nato žabice. Zagrabila sem priložnost in oba zmotivirala, da sta pol ure oponašala hojo, skakanje, tekanje polovice živalskega vrta, od mladičkov, do njihovih atijev in mamic. Prvi korak je bil za mano. Evo, višek energije porabljen. Ampak kako umiriti vse skupaj.

Drugi korak je bil, »Kdo bo prvi v kopalnici umil zobke«. In ker je umivanje zobkov daljši proces in ker ne dovolim dirkanja s ščetko, držim pesti, da bo vse skupaj pilo vodo. Kako se je nadaljevalo še ne vem, ker med umivanjem zobkov pišem ta zapis. Držim pa pesti, da bo tretji korak uspel. Premik v posteljo in spanje. Sledi le cartanje brez pravljice, ker sta jo unovčila že čez dan s prekomernim dirkanjem in preizkušanjem meja.

Vam sporočim v petkovem zapisu, kako nam je šlo. Vi pa nikar ne zamudite poletnih popustov v naši spletni trgovini dajadaja.si.