»RETRO« PRAZNOVANJE 6. ROJSTNEGA DNE

»Ati,mami, to je moj najlepši rojstni dan«, je v petek zvečer vriskala najina hči, ki je dopolnila 6 let.

Nedeljski dan se je pričel s popotovanjem čez Novake in Sorico v Bohinj, ob spremstvu sinovega bruhanja. Od samega hudega, ker nisem vedela, kako naj počistim bruhico iz svoje jopice, sem najprej želela spiti malo vode, pa sem se polila še po hlačah. Saj ni treba, da omenjam, da imam za otroka vedno za preobleči, za sebe pa ne.

Ko smo končno prispeli v Bohinj, pa se je začel lepši del dneva. V Božičkovi deželi so palčki in palčice že vedeli, da Kaja praznuje na ta dan in tudi povedali Božičku. In tako si vsi prebivalci in obiskovalci naši slavljenki ob koncu zapeli Vse najboljše. Praznovanje smo nadaljevali na Gorenjskem, pri dedku in babici. Tam so se nam pridružili Kajini prijateljčki, s katerimi smo pod dedkovim vodstvom poiskali lisičji brlog, lovili mojega moža po travniku, se sprobali na sedežu traktorja. Nato smo se vsi skupaj preselili na toplo.

Praznovanje se je nadaljevalo v prostorni dnevni sobi, kjer so imeli otroci najboljše animatorje. Nono, dedka in babico, Boštjan in Urban pa sta se izkazala za odlični varuški. Med tem pa smo mamice veselo čajčkale in kofetkale v jedilnici.

Ja, torte se ne sme prezgodaj razrezati, ker sladkor ima čudežno reaktivno moč pri otrocih. Zato smo takoj, ko smo zmazali tortico šli ven gledat ognjemet, ki ga je Kaji pripravil dedek. Ker pa ne sme manjkati sprehod v temi, smo razgrajali še po vasi in občudovali lepo okrašene hiše in s tem tudi zaključili praznovanje.

Saj vem, da je moderno in bolj enostavno najeti prostor in animatorja, ampak jaz prisegam na »retro«. Na praznovanja, kakršna sem imela sama nekaj desetletij nazaj, le brez Božička in ognjemeta.

Kaja, vse najboljše ti želimo Luka, ati in mami. Bodi radovedna in iskrena deklica še naprej. Naj bodo zvezde na tvoji strani.

Vsem skupaj pa želimo srečno, zdravja, veselja in ljubezni polno novo leto, čin čin :)