Sedaj bo pa kmalu treba v vrtec

Sedaj bo pa kmalu treba v vrtec. Ta stavek moja otroka pogosto slišita. Vedno je izrečen z nasmeškom na ustih in s pridihom otožnosti, češ, počitnic je konec. Ona dva začudeno pogledata, jaz pa pojasnim, da ne hodita v vrtec, sta v domačem varstvu.

Tako sva se z možem odločila, ko sem zaključevala drugo porodniško, ko sva se doma seštela, preštela in upoštevala sama sebe. Srce nama ni dalo, da bi bila otroka ves dan od doma, v tujem varstvu, potrebovali bi še varuško in ena plača bi bila komaj zadosti le za varstvo. Ne, odločitev ostati doma ni bila težka, ker je bila srčna. In če se sprašujete, če kaj pogrešam službo, je odgovor da prav nič.

Lepo mi je doma, lepo mi je z otrokoma. Skupaj jemo, skupaj kuhamo in pospravljamo. Vmes najdemo čas za igro in svež zrak. Peljati komisijsko trgovino poleg dveh navihančkov je včasih pravi izziv in zahteva kar precej improvizacije. Tu ni urnika, je le delo, ki mora biti opravljeno. Če ni čez dan, je pa zvečer. Če ni med tednom, pač sledi delovni vikend. In če še katera mamica ostaja sedaj doma, da bo čuvala svojega otroka ali otroke, ji lahko rečem le, da kar brez slabe vesti. Prebrala sem kar nekaj literature na temo, če je otrok brez vrtca čemu prikrajšan. Ne, prav ničemer. Najbolj pa je mojo odločitev potrdil članek Primarna socializacija ali zakaj moji otroci ne hodijo v vrtec. Če boste prebrali današnji blog na www.dajadaja.si, boste našli povezavo do tega članka. Zato mamice, ki ostajate doma, kar veselo zakorakajte v september, super bo.

Pri nas pa že vse diši po jeseni, jaknice, škorenjci, dolge hlače in puloverji, vse to se v otroški komisijski trgovini dajadaja dobi. Kliknite www.dajadaja.si ali pa nas obiščite v našem skladišču v Gorenji Kanomlji.

Če pa imate doma lepo ohranjena in malo rabljena otroška oblačila, ki jih ne potrebujete več, pa nas le kontaktirajte. Z veseljem jih bomo prodali za vas.