Trenutek tišine

V spalnici je še vse mirno, mož je že šel od doma, v ozadju se sliši Primorski val.

Miza je polna kock, knjig, dnevna soba polna igrač. Nekje sem le našla prostor za računalnik in skodelico kavice.

Včasih si želim preprosto le malo tišine, le malo miru, da v miru spijem kavo, da brez slabe vesti posedim na stolu in gledam skozi okno. In ko pride ta trenutek tišine, je preprosto čudno, preveč tiho, preveč mirno. V treh letih materinstva sem se navadila otroškega živžava, prija mi, če izvzamem kričanje seveda.

Navadila sem se polne mize igrač in kock, dnevna soba je postala igralnica. Priznam, tudi jaz rada sestavljam kocke in rada se igram v otroški kuhinji. Poznam imena vseh plišastih igrač in dojenčkov, vem katera igrača predstavlja telefon. Omara je postala avtobus, prostor za kavčem je za igrico »ni me«. Nad kaminom smo dobili ornament, delo moje hčere, ki mi ponosno pove, da je ona narisala te lepe krogce.

Leta bežijo in tudi otroka rasteta. Verjetno bodo trenutki tišine vsako leto bolj pogosti in vedno več časa za pospravljanje mize in dnevne sobe. Se veselim? Ne, ta trenutek prav nič. Pravzaprav sedaj že komaj čakam, da se moja dva srčka zbudita, da pričnemo dan z novimi dogodivščinami. O, že slišim iz spalnice, me že kličeta, mami, mami!!!

In ne pozabite na jutrišnjo izmenjevalnico pred pokrito tržnico v Idriji. Tam bomo od 8.00 do 12.00. Se vidimo.

Otroška komisijska trgovina dajadaja, za malčke in nosečke vse prodaja. Obiščite nas v Gorenji Kanomlji, delček ponudbe pa najdete tudi v naši spletni trgovini.