Uspavanje otrok

Naš večerni ritual z otrokoma je podoben ritualu marsikatere družinice. Večerja, kopanje, umivanje zobkov in v posteljo. No, tako naj bi bilo, pa se ta ritual vseeno velikokrat spremeni, kot na primer ta zvečer.

Ne grem se kopat, protestira hči, med tem ko sina nekako uspem prepričati, da je to fino, dobro in je že v kopalnici. No, pa si je hči premislila in večerni ritual se uspešno prične. Trebuščki siti, otroci umiti, zobki skrtačeni. Še v posteljo z njima in greva lahko z možem malo red naredit po hiši, si mislim.

V postelji je najprej pristala hči in jaz z njo, spije svojo večerno flaško in že slišim kako mož in sin prihajata po hodniku. No, pa je le postal zaspan. Pa naj se družinsko uspavanje prične. In je hči je začelo tiščati lulat, mož jo pelje na wc, medtem ko se sin med dojenjem pogaja z mano, da bi on šel še malo v dnevno sobo. Da me je vmes že nekajkrat zmanjkalo in da uspavanje velja le za mene verjetno ni potrebno omenjati. Aha, koraki na hodniku, prihajata mož in hči. Vmes se sprašujem koliko je ura, zunaj je že temno, kdaj sva s sinom zaspala, no jaz, on se še veselo premetava. Pa je zasedba v postelji spet popolna, midva in otroka. Prva sva seveda zaspala midva, nakar se zbudim me v loku vrže in postelje, z eno samo mislijo, Blog moram dokončati in ga poslati na radio.

In tako sedim ob pol enajstih zvečer za računalnikom v jedilnici in pišem, za hrbtom mi dela družbo kup umazane posode, v dnevni igrače vsepovsod, v pralnem stroju pa perilo kliče, obesi me, operi me, likalnik pa čaka na boljše čase. Hvala mojemu dragemu možu, ki mi drži moralno podporo in je vstal z mano, to mi pomeni nezmerno veliko.

Ja, le čisto navadna mama sem, z otrokoma, ki včasih ne moreta zaspati, z nepomito posodo in kupom perila. Pravijo, da vse počaka, da se nič ne naredi samo. Pa še res je, kar naj počaka, jutri je nov dan.

In če ne morete zvečer zaspati, lahko tudi nakupujete v www.dajadaja.si. Vabljeni pa tudi v Gorenjo Kanomljo, čudovita poletna oblačila so že na policah.