ZAKAJ PONOVNA UPORABA

Velikokrat slišimo o ponovni uporabi. Morda sami ne delamo zavestno tega, a sem prepričana, da je vsak že kdaj deloval v tej smeri.

Že če pogledamo oblačila. Kolikokrat si jih izmenjamo, pa ne samo otroška, tudi za odrasle. Kolikokrat ste že kupili kakšen kos iz druge roke? Ne morete si misliti, kakšno uslugo ste s tem naredili svojemu otroku ali pa sebi.

Nevarne kemikalije pridejo v oblačila že preko rastlin. Še več kemikalij se doda tekstilu za lažje likanje, odpornost proti madežem in ognju, da se prepreči statičnost, pojav glivic, neprijetne vonjave. Žal tudi ekološke naravne materiale lahko naredimo strupene z današnjimi sintetičnimi barvili, ki so izrinila naravna.

Kaj pa igrače? Ste jih že kdaj komu podarili ali dobili podarjene? Pa smo spet pri ponovni uporabi.

Potem je tu pohištvo, posoda, avtomobili, knjige…še in še bi lahko naštevali. In bolj ko delujemo v tej smeri, več ne samo da prihranimo, temveč naredimo uslugo tudi naravi in s tem posledično sami sebi in prihodnjim generacijam.

In tudi to je razlog, da smo odprli komisijsko trgovino. Ponovna uporaba, manj odpadkov, prijazno uporabniku.

Naše police pa se počasi praznijo, zato le pohitite z nakupom še manjkajočih kosov poletne garderobe za svoje malčke. Če pa kaj ne najdete v naši spletni trgovini www.dajadaja.si, nas le kontaktirajte ali pa nas obiščite v Gorenji Kanomlji.