ZOBNA RAZGRAJAČA

Capi in Lumpi sta zobna razgrajača, ki sta si uredila domek v piškavem zobku in nadvse se trudita, da bi v zobkih zgradila celo turistično naselje. Skladiščita sladke zaloge, dokler nekega dne ne pride Zobna policija na velikanski metli, zobni ščetki in odnese vse Capijeve in Lumpijeve sladke zaloge. Čez čas se usta odpro in vanje posveti luč in pokažejo se prav posebni instrumenti, ki odnesejo stran še zadnje zaloge sladke hrane.

Kdor si redno ne umiva zob, lahko računa, da bo v njih slej ko prej gostil Capija, Lumpija ali pa morda Janija Piškava, ki so neutrudni gradbeniki. Seveda ne kateri koli! Takšni, ki v zobe klešejo luknje in v njih skladiščijo vse ostanke sladkega.

Sila prikupna knjiga z naslovom Novice z aleje mlečnih zobkov, je mojima dvema otrokoma prikazala svet zobkov v prav posebni luči. Sila prijazno jima je približala zobozdravnika in sedaj komaj čakata, da  gresta na zobozdravniški stol.

Priporočam v branje vsem malim in velikim sladkosnedom, odpre nam čisto nov pogled na zobozdravnika in na čiščenje zob.

In skozi Capija in Lumpija smo našli res otrokom prijazno zobno ordinacijo VV Dental, kjer jima je srčna zobozdravnica, dr.  Selma, do potankosti razkazala vse pripomočke, ju spodbudila, da sta vse prijela, sprobali smo na rokici, jezičku, špricali po ordinaciji, se dvigovali s stolom gor in dol. Tako zelo ju je uspela zmotivirati, da sta komaj čakala, da odpreta usta, hčeri pa je še celo popravila zobek. Solzne oči sem imela, ko sem videla, koliko ji pomeni zaupanje otrok in da nič ne naredi na silo.

In tako smo pregnali Capija in se vrnili še po natikač, ki ga nismo videli v zobku. Naslednjič pa se odpravimo še po Lumpija. Otroka komaj že čakata.